TiqTiq in de Volkskrant

TiTiq: rappe koeriersdienst voor foto´s op de Iphone. TiqTiq in de volkskrant. zie www.volkskrant.nl

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.

- Steve Jobs -

Wij zijn druk bezig met de nieuwe website van Fysiotherapie Ronde de Egmonden.

- Christine Deumers -

Nieuwe website Frouin Designs online in januari 2016

Onze nieuwe website is weer allemaal bij de tijd, zodat wij u zo goed mogelijk tegemoet kunnen komen met een optimale gebruikerservaring. www.frouindesigns.nl

Citate

Tekeningen gemaakt voor een nieuwe auto.

Meerdere illustraties gemaakt voor een nieuwe auto.

Frouin Designs sponsor

Frouin Designs is sponsor van Spectrum Solar Team. Solar boot races worden al meer dan 10 jaar georganiseerd. Tijdens deze races staat innovatie centraal. In 2018 zal het Spectrum Solarteam mee stijden in de SolarSportOne challenge, de Monaco Solar Boat challenge en de Eneco Zonnebootrace.

Hoe maak ik een logo?

Je eigen logo laten ontwerpen: hoe doe je dat? Je wilt iets dat bij je past en er professioneel uitziet, maar je bent zelf waarschijnlijk geen vormgever. Waar moet je ontwerp aan voldoen om je doelgroep aan te spreken? Wij helpen je op weg om jouw logo tot een succes te maken.

Een eigen logo geeft een gezicht aan je bedrijf. Het is dus belangrijk dat je logo zorgt voor herkenning en de beleving van je product uitstraalt. Als je niet artistiek aangelegd bent kun je natuurlijk een grafisch ontwerper in de arm nemen. Wel is het handig als je al een idee hebt van waar je heen wil.

 

Eenvoud KISS-principe (Keep It Simple, Stupid)

Een simpel en gemakkelijk te herkennen logo is vaak het meest effectief. Zo’n logo is ook makkelijker te onthouden voor je doelgroep. Onnodige elementen zorgen vaak voor een onrustig beeld en leiden af van de boodschap.

 

Passend bij je bedrijf

Het logo moet aansluiten met wie jij als ondernemer bent en waar de onderneming voor staat. Als je een notariskantoor opricht, is het logisch om een strak en zakelijk logo te gebruiken. Een logo van een speelgoedwinkel heeft vaak felle kleuren en een speels lettertype.

 

Maak je logo multi-inzetbaar

Een logo moet goed werken in zowel kleur of in zwart-wit en in positief of in diapositief. Je moet je logo’s kunnen verkleinen en vergroten. Denk ook dat een logo word vaak gebruikt in de vierkant van een avatar (bjv voor facebook, linkedin...enz.)

 

Tijdloos

Ontwerp een logo dat je voor lange tijd kunt gebruiken. Logo’s die inhaken op trends zijn dus bij voorbaat al ongeschikt. Gevolg hiervan is dat op korte termijn het logo moet worden gerestyled of geheel opnieuw moet worden vormgegeven.

 

Maak het niet te letterlijk

Een sterk logo is complex en tegelijkertijd eenvoudig. Dat je een dierenarts praktijk heeft, wil niet zeggen dat er een hond of kat in je logo moet voorkomen. Een logo moet blijven boeien, ook na een eerste blik. Je kunt ook een abstract figuur gebruiken en spelen met de vorm van de lettertype.

 

Example:

Ook dit is je misschien nog nooit opgevallen, maar er zit een boodschap in deze logo. Simpel inderdaad, de pijl in het logo van Amazon betekent dat er van ‘a’ tot ‘z’ online gewinkeld kan worden. De pijl stelt ook een glimlach voor. De betekenis daarachter is dat mensen blij worden van online aankopen.

Facebook

Wat is de beeldgrootte van het Facebook-profiel? Hoe breed is de pagina van uw merk? Wat is de maximale video-uploadgrootte? Hier zijn alle cijfers die je nodig hebt!

 

Facebook Bedrijfsgroottes

Zorg ervoor dat je alle gegevens invult en de Facebook-afbeeldingen ontwerpt voor de Facebook-pagina van je bedrijf. Een Facebook-pagina die in aanbouw lijkt te zijn, zal slecht zijn voor uw merk. Het belangrijkste dat u nodig hebt om het goed te doen, is het omslagfotoformaat van Facebook.

 

Profielfoto:  180 x 180 pixels. Toont met 160 x 160 beste resultaten bij het uploaden van een vierkante afbeelding (360 × 360, 720 × 720 of 960 × 960) Afmetingen fotofoto op

Facebook:  828 x 315 px (851x315px voor persoonlijke profielen)

Nieuws Feedlink afbeeldingsgrootte: 1200 x 900 px

News Feed afbeelding link ratio: 4: 3

Desktop nieuwsfeed scherm : tot 470 x 470 px

Mobile news feed weergave : tot 626 x 840 px

rechter kolom afmetingen: 254 x 133 px

 

Tekst: Desktop nieuwsfeed toont 500 tekens, mobiele 110 tekens, rechterkolom ad 90 tekens.

Vierkante video’s zijn hip!

Vierkante video’s zijn helemaal hip. Het bestaat en het is belangrijk voor sociaal media’s. Vierkante video’s hebben over het algemeen een stuk meer interactie en meer views dan rechthoekige video’s. Een video vierkant maken, hoe doe je dat?

Op de meeste videocamera’s en smartphones zit geen standaardfunctie om video’s vierkant op te nemen. 

 

Video vierkant opnemen

Er zijn eigenlijk 2 opties om uiteindelijk een vierkante video te krijgen. De eerste optie is je video meteen vierkant op te nemen. Dat kun je doen via instagram of met apps als bijvoorbeeld ‘Clips’ (gratis). Sla vervolgens de video op in je camera-roll om hem eventueel later nog te bewerken.

 

Video vierkant bijsnijden

Optie 2 is je video liggend op te nemen, en daarna bij te snijden. Voor verschillende socialmedia  het is handige als je 2 varianten van je video hebt. Je kan bijvoorbeeld een liggende versie gebruiken voor YouTube of Vimeo en een vierkante versie gebruiken voor je mobiele fans op Facebook.

Cinemagraph

Een cinemagraph is een foto met een subtiel bewegingselement dat steeds wordt herhaald. Cinemagraf is een vorm van fotografie.

De 'giraf met missie' is bijna klaar voor zijn reis!

De giraf van Jarl Made is te volgen op Facebook https://www.facebook.com/jarlmade

Meer keuzen voor de typografie van je website

Het gebruik van een mooi en gepast typografie neemt verder toe, nu alle apparaten waarop we internetten steeds meer technische mogelijkheden bieden. De keuze is veel groter geworden. Denk alleen al aan de vele Google fonts die inmiddels beschikbaar zijn. Iedere letter heeft zijn eigen karakter en uitstraling. Het is de uitdaging de optimale balans te vinden tussen een goed leesbare letter en een ‘eigen’ letter die de beleving van je merk versterkt. Onderscheidende typografie maakt het verschil, zeker nu websites vaak een minimalistische vormgeving hebben. Meer dan ooit zullen merken en ontwerpers de grenzen opzoeken van de typografische mogelijkheden om websites nog aantrekkelijker te maken.